"Офисът на "Изправи се.БГ" е бил подслушван", твърди Мая Манолова след проверка на изтекли в публичното пространство документи.

Пред журналисти пред сградата на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства /СРС/, Манолова каза, че хора от екипа й са подслушвани от 17 август миналата година по подозрения за подготвяне на държавен преврат, като исканията, съответно разрешенията за прилагане на СРС са удължавани многократно.

"Периодът започва от летните протести и продължава през предизборната кампания за предишните парламентарни избори. Една от преписките и в момента е активна, искане за нейното удължаване е направено на 20 май, т.е. офисът на "Изправи се" може да бъде използван във всеки един момент и спрямо тях да се прилагат специални разузнавателни средства", посочи Манолова.

Попитана дали имат отговор на заявленията за проверка дали са подслушвани, тя каза, че такъв няма. "Официален отговор нямаме, но разполагаме с документи и такива документи бяха огласени от сайта bird вчера. Това са автентични документи, направихме справки и проверки".


"Ние твърдим, че и исканията, и разрешенията за прилагане на СРС за подслушване на хора от моя екип са незаконни. Никакви действия, които да подготвят държавен преврат, в исканията не са описани, следователно това са незаконни искания", коментира тя в присъствието на хора от нейния екип, сред които Тихомир Василев и Настимир Ананиев.
БТА