Двама души пострадаха, след като кола се удари в ТИР на главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле.

Инцидентът станал към 14.35 часа в района на Кривия тунел. По първоначална информация лек автомобил “Тойота Ярис” с благоевградска регистрация се движел от Кресна към Благоевград и водачът му предприел изпреварване.



На десен завой колата навлязла в лентата за насрещно движение и се ударила в румънски ТИР “Скания”, който пътувал към ГКПП-Кулата. След удара в камиона колата излязла от пътя и се блъснала в ската. Пострадали са шофьорът на автомобила и неговата спътница. Наложило се колата да бъде разрязана, за да бъде извадена жената.

63-годишната жена е с тежка черепно-мозъчна и гръдна травми, има фрактури на крайниците. Тя е настанена в отделението по реанимация в кома, състоянието й не позволява транспортиране за столицата. 69-годишният й съпруг, който е шофирал автомобила, също е настанен в лечебното заведение. Той е приет в отделението по ортопедия с фрактура на рамо и ръка.





На местопроизшествието са натрупаха опашки от автомобили и в двете посоки, движението бе възстановено само в едната лента в 15.45 ч. Пътна полиция регулира трафика. 

БГНЕС, Фокус