Коалиция на широка основа около един общ икономически интерес очаква Арман Бабикян
75651

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Коалиция на широка основа около един общ икономически интерес очаква Арман Бабикян
  • Коалиция на широка основа около един общ икономически интерес очаква Арман Бабикян

Коалиция на широка основа, която по-скоро ще е адекватна на общ икономически интерес, прогнозира в ефира на Дарик експертът по политически ПР Арман Бабикян.

Според него в момента фиксацията върху модела „Пеевски" в разговорите за бъдещата властова формула по-скоро служи за оправдание.

„Въпросът КОЙ е в множествено число и не всички от Реформаторския блок ще са доволни, ако излязат поне още 20-30 подобни имена", каза ПР експертът и допълни:

„Фиксацията върху модела „Пеевски" също е изкуствено плашило, което се размахва пред очите на обществото. То беше използвано по време на протестите за сваляне на кабинета „Орешарски". В момента това служи по-скоро за оправдание, отколкото за плашило. Някакви хора решиха да си присвоят провеждането на операция „Чисти ръце", като се опитват да се представят като нейни носители, но не това е важното. Важното е, че когато си тръгнал да водиш подобна политика или да имаш подобна претенция, ти трябва да си достатъчно честен, а достатъчно честен означава, че въпросът е в множествено число, а не в единствено. Въпросът в никакъв случай не опира до Делян Пеевски - има поне още 20-30 подобни имена, които свързват различни типове власт в едно и създават условия за функциониране на мафия. Не съм сигурен, че на всички от Реформаторския блок ще им е приятно да излязат всички имена".



Бабикян посочи, че коалицията ще бъде на широка основа: „Тази широка основа ще се казва или КТБ, или „Южен поток", или нещо подобно. Достатъчно голямо, за да е достатъчно широка основата за всички. Ще влизат в преговори с БСП и се оказва, че по Южен поток са в практическо единомислие. С ДПС 3/4 почти от допирните линии и точки. Влизат с Реформаторския блок и изведнъж се оказва, че те са си забравили паспорта и не са легитимни. Накрая ще видите, че се оформя коалиция, която по-скоро ще е адекватна на един общ икономически интерес. Оптимистичното е това, че още преди да се е заклело това правителство, всичко ще се види като на тепсия и се надявам никой да няма илюзии и никой да не изчаква да става много студено".