До края на юли ще стане ясна общата кандидатура за президент на Реформаторския блок. Това каза в Бургас министърът на икономиката Божидар Лукарски. Той заяви, че не намирал за наложително първоначално да се провежда конгрес, тъй като нямало връзка между кандидатурата и конгреса.

Лукарски съобщи, че в момента тече оценка и предстои класиране на кандидатите по още две от процедурите по оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност". Двете програми са с общ бюджет от над 117 млн. лева.

Радан Кънев: ГЕРБ са виновни, че България може да има ляв президент

Днес министърът на икономиката присъства на информационен ден за две отворени за кандидатстване процедури: "Енергийна ефективност за малките и средни предприятия" и "Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП" по ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020.

77 проектни предложения са с място на изпълнение Югоизточен регион, каза Лукарски. По думите му в сравнение със старата програма "Конкурентоспособност" на територията на област Бургас са реализирани успешно 71 проекта по 33 процедури на обща стойност над 55 млн. лева, от които над 30 млн. лева са безвъзмездната финансова помощ.



Източник: БТА