Служебният министър на образованието проф. Николай Милошев ще посети Пловдив по повод поредицата от скандални решения на местни училищни директори. Става дума за нашумелия случай "Харлем шейк" в Хуманитарната гимназия "Св.св. Кирил и Методий", където организаторът - 33-годишният учител Христо Данев, бе принуден да подаде оставка.

Преди дни скандал се разрази и в ОУ "Димитър Талев", където педагогът Любка Бъндева бе отстранена от длъжност, а нейна колежка - наказана, заради повдигнат въпрос за размера на заплатите.

Родителите на класа на Данев внесоха молба до министъра на образованието след среща с ръководството на гимназията в понеделник. В нея те настояват учителят да бъде върнат на работа и изразяват притеснението си от стреса, на който са подложени децата им.

Родителите на децата от ОУ "Димитър Талев" ще търсят съдействие от министъра и искат оставката на директора Владислав Витев заради неспособността му да взима адекватни управленски решения. Според тях за двете години негово управление нивото в училището е спаднало.



Други новини от Пловдив