Главният прокурор на Република България Иван Гешев подписа споразумения с председателя на Управителния съвет на Асоциацията на прокурорите в България (АПБ)  Евгени Иванов и с председателя на Камарата на прокурорите в България (КСБ) Петко Петков. 

Двете споразумения предвиждат сътрудничество между Прокуратурата и съсловните организации за съвместни инициативи, регулярни обучения с цел повишаване на професионалната квалификация на прокурорите и следователите, обмен на информация, периодични срещи и консултации.

Гешев: Изпълнявам обещанието си да решим проблема с телефонните измами

Председателите на АПБ и КСБ се ангажираха да запознават периодично главния прокурор и ръководството на ПРБ с текущите дейности на двете организации, с предприетите действия по въпроси на съдебната реформа, защита на социалните и професионални права на своите членове.

Иван Гешев получил SMS от президентството и обаждане от кабинета на Златев (ВИДЕО)

От своя страна г-н Гешев се ангажира да съдейства на двете организации при реализацията на техните инициативи.


Ръководството на ПРБ ще предоставя за ползване зали и учебни бази за провеждане на семинари и обучения, както и ще осигурява и подкрепя включването на магистрати в мероприятия на  съсловните организации, при условие, че проявите не възпрепятстват изпълнението на служебните задължения на участниците.

Главният прокурор Иван Гешев и председателят на Асоциацията на прокурорите в България Евгени Иванов