ДСБ поиска оставката на Московски
85950

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ДСБ поиска оставката на Московски

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ДСБ поиска оставката на Московски

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ДСБ поиска оставката на Московски
  • ДСБ поиска оставката на Московски
  • ДСБ поиска оставката на Московски
  • ДСБ поиска оставката на Московски

ДСБ поиска оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски заради корупционния скандал в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация". От партията твърдят, че в практиката на агенцията е имало две корупционни схеми - едната на ГЕРБ, другата на ДПС. И попитаха дали хората на ДПС не са натопили тези на ГЕРБ. ОТ ДСБ поискаха още цялостни проверки и в други държавни структури, в които от години се говори за корупция.

Шефът на ДАИ остава в ареста

В ГЕРБ да спрат да си прехвърлят топката кой е отговорен за корупционния скандал в ДАИ и да не си мислят, че скандалът ще се потуши само с изключването от партията на арестувания шеф на агенцията Цветелин Цветанов, коментира Атанас Атанасов. Според него транспортният министър Ивайло Московски трябва веднага да си подаде оставката.

"Ясно е по правилник, че шефът на агенцията се назначава от министъра на транспорта, съгласувано с министър-председателя. При това положение министърът на транспорта би следвало да поеме отговорност и да си подаде оставка. В ръцете си държа всички тези сигнали, които хора от агенцията и от неправителствени организации са подавали през различни периоди от време. Даже още към самото назначаване на този г-н Цветанов през януари 2015 г. от Националното сдружение на превозвачите е било заявено публично, че това е най-неподходящият човек за тази позиция", каза Атанасов.

Той обясни, че на практика в агенцията е имало две корупционни схеми.

"Едната контролирана от ГЕРБ, другата контролирана от ДПС и се оказва, че реализацията е само срещу корупционната схема на ГЕРБ. Какво се случва с корупционната схема, която контролират от ДПС? Или може би хората от ДПС натопиха тези от ГЕРБ и решиха, че въпросът е приключил", допълни още Атанасов.



800 000 лева са иззети от задържаните служители на ДАИ

Лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира позицията на Меглена Кунева, че Найден Зеленогороски е добър вариант за кандидат за президент на Реформаторския блок.

"Аз гледам с голяма симпатия всеки път, когато Найден Зеленогорски е кандидат за нещо", каза Кънев.

ОТ ДСБ за пореден път настояха Реформаторският блок да се определи къде точво стои в политическото пространство.