Получих няколко заплахи за живота си, заяви заместник-председателят на 50-ото Народно събрание и депутат от партия „Величие” Виктория Василева по NOVA NEWS.

„Заплахите не са една, а са няколко. Това беше една изключително добре организирана и целенасочена кампания. Няма да си позволя да кажа от кого е организирана. Имам ясна представа откъде идват тези заплахи“, добави Василева.

„Величие” поиска Николай Марков да освободи председателското място на парламентарната им група

Тя подчерта, че е сезирала органите на реда, след като е получила заплахите срещу нея.

"Когато емоциите вземат връх в един разговор, то разговор няма", каза депутатът. Тя посочи, че очаква органите на реда да проверят каква е степента на заплахата и дали ще има охрана.

Василева бе категорична, че с Николай Марков никога не са заплашвали Ивелин Михайлов.

"Изглеждам ли ви на човек, който може да заплашва някого? Това, че говоря с малко по-сериозен тон, не означава, че заплашвам. Ако той го е разбрал така, това е въпрос на лични възприятия”, обясни депутатката.

По думите ѝ Ивелин Михайлов бил казал, че четири от жените в парламентарната група били заплашвани с убийство от Николай Марков.

Разпада ли се партията: „Величие“ ще се опита да изгони Николай Марков и Виктория Василева

„Да не влизаме в подробности кой лъже. Заседанията на ПГ „Величие” протичат с доста емоции. Хората са нови, непознавайки процедурите, те остават с впечатление, че определени неща не искаме да ги свършим. Парламентът е сериозна институция. Това не е караоке бар, в който си поръчваш песен и я изпяваш. Те смятат, че всеки ден и по всякакъв повод може да поставяш въпроси от дневния ред на обществото и на хората, с които се срещаме. Това е така, но има определен ред. Някои хора смятат, че може да вървим против правилата”, заяви зам.-председателят на 50-ото Народно събрание.