Цветанов вижда Реформаторския блок като „бурно италианско семейство"
83739

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Цветанов вижда Реформаторския блок като „бурно италианско семейство"

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Цветанов вижда Реформаторския блок като „бурно италианско семейство"
  • Цветанов вижда Реформаторския блок като „бурно италианско семейство"
  • Цветанов вижда Реформаторския блок като „бурно италианско семейство"

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че партията му и Реформаторският блок работят на принципна основа. Той бе категоричен, че има диалог и в момента разглеждат програмата за 2016 година, като оптимизират текстовете по нея.

Целта е политиките, които ще се заложат, да бъдат съобразени с парламентарното време за гласуване и изпълнение. Цветанов е специален гост на конференцията „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието" в Сливен, организирана от евродепутата Мария Габриел.

Цветанов заяви, че отношенията в Реформаторския блок са деликатни и го оприличи на „бурно италианско семейство".

„Не смятам, че 2014-2015 година, когато БСП са имали стабилно парламентарно мнозинство, са водили държавата в правилната посока", заяви Цветанов в отговор на казаното от соцлидера Михаил Миков, че управляващото мнозинство е по-нестабилно от всякога.



„За мен е по-важно, че ако съпоставим управлението на Пламен Орешарски с втория мандат на Бойко Борисов, успяхме да възстановим доверието и през 2015 година да има повече събрани пари от приходните агенции в размер на над 2.83 милиарда лева", коментира още зам.-председателят на ГЕРБ.

Даниел Вълчев след среща ГЕРБ-РБ: Дори в любовта и брака няма безусловни неща

Цветанов попита дали Миков е имал комфорт, когато е бил председател на парламента и партията е била част от управляващото мнозинство. Зам.-председателят на ГЕРБ уточни, че доста заседания са били провалени без възможност за конструктивна и градивна работа в 42-рото НС.

Условията, в които се намира страната, са идентични с условията, в които се намират и други държави в ЕС и по думите на Цветанов и в Европа правителства се градят и разчитат на парламентарни мнозинства по определени приоритети.

Цветанов: Радан Кънев въведе модела на политическите абсурди

Цветан Цветанов благодари на БСП, ДПС, БДЦ и Атака за активното им участие в дебатите по важни стратегически теми за българското общество и подкрепата за определени законодателни инициативи.

Цветан Цветанов: Радан Кънев прави евтин политически пиар

„Трябва да се намали агресията и противопоставянето за партийна работа и правене на управленски периоди. Това в сегашното Народно събрание отсъства и се водят конструктивни диалози. Плавни са понякога мнозинствата за гласуването на определени текстове , но точно това е изкуството на политиката да можеш да правиш конструктивно диалог и да да се съобразяваш с различното мнение, защото то е част от успеха", допълни още Цветан Цветанов.

Други новини от Сливен