Председателят на Народното събрание и председател на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) Цвета Караянчева изпрати покани за участие в Генералната асамблея през ноември в София до делегациите на държавите членки на ПАЧИС по време на среща с генералния секретар на ПАЧИС Асаф Хаджиев, съобщиха от парламентарния пресцентър.

Хаджиев е на работно посещение в България във връзка с предстоящия форум.

На официална церемония на 20 юни 2019 г. в Баку председателят на българския парламент пое ротационното шестмесечно председателство на ПАЧИС.

България е новият председател на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество


България е решена като председател на Асамблеята да допринесе за засилване на интерпарламентарното сътрудничество и да постигне съществени резултати в името на гражданите от нашия регион, е подчертала на срещата Цвета Караянчева. Тя е отбелязала, че страната ни подхожда сериозно и отговорно към темите, които ще бъдат обсъдени от парламентаристите от Черноморския регион по време на 54-ата Генерална асамблея на ПАЧИС в София през ноември. Организацията на форума в нашата столица вече напредва и вярвам, че ни предстои един ползотворен форум с участието на парламентаристи от всички държави-членки на организацията, е добавила председателят на Народното събрание.


Цвета Караянчева е поздравила генералния секретар на ПАЧИС Асаф Хаджиев с преизбирането му на поста по време на Генералната асамблея на органи.
БТА