Депутатите от "Атака" настояха държавата да вземе отношение по случая с евродепутата Ангел Джамбазки, който бе хванат да шофира след употреба на алкохол. 

Той бил спрян около 1 часа след полунощ на 7 срещу 8 декември за рутинна проверка, а дрегерът отчел около 1 промил. Вчера Джамбазки призна грешката си и каза, че се срамува от постъпката си.

Десислав Чуколов от "Атака" обаче отправи остри критики към поведението на евродепутата и попипа защо деянието е било покривано пет дни.

Хванаха Джамбазки да кара пийнал: Срамувам се! Да ми вземат книжката!

"Бяхме ли информирани кога е станало това нарушение, кога е взета пробата на място, къде е това. Кръвната проба кога е подадена, след колко време е подадена. Най-важният въпрос – защо този факт беше крит от българското общество пет дена", настоя атакистът.


Според него вътрешният министър Младен Маринов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов трябва да кажат нещо по този въпрос, тъй като текат кампании срещу войната по пътищата.

Слави Трифонов: Джамбазки веднага да си подаде оставката

Чуколов припомни и думи на Бойко Борисов, че Джамбазки му е любимият политик извън ГЕРБ. Това му даде повод да призове и премиера да вземе отношение.

"Това петдневно забавяне на това ли се дължи? Любимият политик на г-н премиера се ползва от неговата протекция ли? Тук е моментът г-н Борисов да се разграничи, да каже още ли му е любимият политик", отсече Чуколов.