Пловдивският окръжен съд ще произнесе днес присъдата на Симеон Йосифов, прегазил и убил Ангел от Катуница. Трагедията се разигра на 23 септември минлата година.

След 13-часово заседание приключи делото срещу Йосифов снощи. Бурни аплодисменти предизвика в залата пледоарията на адвоката на бащата на убития младеж - Атанас Петров. По думите на адвокат Христо Мишев, Кирил Рашков е подтискал хората с години и това сега не трябва да се повтаря.

Малко преди пледоариите на прокурора по делото и защитниците на двете страни, адвокатът на Йосифов - Стефан Левашки поиска от съда да му даде отсрочка от няколко дни, за да се видят с клиента му и да формулират обща защита. Пред съда Йосифов се отрече от показанията си, дадени преди делото, когато твърдеше, че е ударил куче и заяви, че не е блъскал никого. По тази причина бяха преразпитани четирима от свидетелите, които са пътували с него в буса.

Адвокат Левашки бе на път да си даде отвод по делото. Той поиска да бъде направена комплексна психологична експертиза на клиента му. 55-годишният шофьор бе категоричен, че е невинен и поиска от съда да бъде оправдан.