Цецка Цачева не успя да привлече достатъчно хора извън ГЕРБ на тези избори. Това каза пред „Фокус“ изборния експерт проф. Михаил Константинов.

По думите му приятната изненада на тези избори е високата избирателна активност. „Това е гаранция, че нацията е единна и ще успее", коментира проф. Константинов.

Той допълни, че резултатът и на Цецка Цачева, и на ген. Румен Радев е около 1 млн. гласа. „В този смисъл избирателите на ГЕРБ са си гласували така, както повеляват техните партийни предпочитания, но докато г-н Радев очевидно привлича избиратели извън подкрепата на БСП, то г-жа Цачева не успява да привлече такава периферия“, анализира резултатите от вота той.

„Основното, което трябва да направят сега и двамата кандидати, които влизат в балотажа, е със своето поведение и намерения да убедят хората да гласуват за тях. Българският избирател е интелигентен и в този смисъл балотажът ще бъде интересен“, заяви още изборният експерт.



Проф. Михаил Константинов увери, че всеки един глас ще бъде отчетен точно и копията от протоколите ще бъдат качени по-късно в сайта на ЦИК, стига да няма хакерски атаки.