Цачева не успя да привлече достатъчно хора извън ГЕРБ, смята проф. Константинов
Цачева не успя да привлече достатъчно хора извън ГЕРБ, смята проф. Константинов / DarikNews.bg, архив

Цецка Цачева не успя да привлече достатъчно хора извън ГЕРБ на тези избори. Това каза пред „Фокус“ изборния експерт проф. Михаил Константинов.

По думите му приятната изненада на тези избори е високата избирателна активност. „Това е гаранция, че нацията е единна и ще успее", коментира проф. Константинов.

Той допълни, че резултатът и на Цецка Цачева, и на ген. Румен Радев е около 1 млн. гласа. „В този смисъл избирателите на ГЕРБ са си гласували така, както повеляват техните партийни предпочитания, но докато г-н Радев очевидно привлича избиратели извън подкрепата на БСП, то г-жа Цачева не успява да привлече такава периферия“, анализира резултатите от вота той.

„Основното, което трябва да направят сега и двамата кандидати, които влизат в балотажа, е със своето поведение и намерения да убедят хората да гласуват за тях. Българският избирател е интелигентен и в този смисъл балотажът ще бъде интересен“, заяви още изборният експерт.

Проф. Михаил Константинов увери, че всеки един глас ще бъде отчетен точно и копията от протоколите ще бъдат качени по-късно в сайта на ЦИК, стига да няма хакерски атаки.