118 млн. лева са изплатени като бонуси на държавната администрация. Данните изнесе депутатът от БСП Драгомир Стойнев след заседание на ръководството на партията. Най-голяма е сумата при Министерството на финансите и службите му. За NOVA от министерството отговориха, че парите се разпределят на тримесечие между общо над 12 000 служители. Бонусите в социалното министерство са 13 милиона за 8000 души, а в МВР - 10 милиона лева.
 
Изплащането на бонуси е разрешено със закон, отговарят от администрацията, а от ГЕРБ заявиха, че има разминавания между представеното от БСП и данните на министерствата.
 
С писмо до медиите от БДЖ отговориха на твърденията на народния представител Драгомир Стойнев, според когото дружеството не е предоставило информация за допълнителни трудови възнаграждения, изплатени на служителите си: "Изявлението на народния представител от БСП категорично не отговаря на истината. Информация по темата е предоставена в Народното събрание в отговор на въпрос от депутата Георги Свиленски в рамките на парламентарен контрол. В „Холдинг БДЖ“ ЕАД допълнително материално стимулиране на служителите и на лицата, наети по договор за управление и контрол, не е начислявано и изплащано през 2018 г."
 
Според левицата близо милион и половина лева са раздадените бонуси на Летище София. В официално изявление оттам обясниха: „Летище София“ ЕАД е търговско дружество и не е част от държавната администрация. Дейността му и социалните придобивки са регламентирани с вътрешни правила и колективен трудов договор, подписан от всички страни по него включително синдикатите". Освен това "за периода от началото на 2018 г. материалните придобивки за служителите, след съгласуване със синдикатите, възлизат на 1 465 890 лева. За същия времеви период по време на кабинета "Орешарски" сумата на придобивките възлиза на 2 174 441,34 лева, а за целия мандат (от 06.2013 г. до 07.2014 г.) е в размер 2 615 912,20 лева", заявиха от Летище София.

 
Около 1640 лева средно са получили служителите на социалното министерство и агенциите към него като допълнителни възнаграждения за постигнати резултати през тази година, пък показва справка на министерството, изнесена във връзка с информацията на БСП за раздадените парични бонуси в бюджетната сфера. Общата сума, разпределена между над 8000 служители на социалното министерство, е в размер на 13 милиона лева, като бонусите са превеждани веднъж на тримесечие. Средната сума на служител за един месец е в размер на около 136 лева. Всички средства за допълнителни възнаграждения за постигнати резултати са изплатени при стриктно спазване на нормативната уредба, регламентиращи тяхното определяне, посочват от ведомството.