Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обеща, че „когато ГЕРБ дойде на власт, ще има втори сериал на "Топлофикация", но този път във военно министерство”. Борисов каза това след срещата си с учителите от 18-то СОУ "Уилям Гладстон" в София.

Той определи назначението на Меглена Плугчиева като ход, който да сближи правителствените позиции с тези на западните партньори, тъй като Плугчиева до момента е посланик в Берлин и се познава с управленските кръгове в Германия, но изрази съмнение във възможностите й като министър, тъй като тя "не може да влезе в едно министерство и да изземе европроектите".

На срещата с колектива на 18-то СОУ столичният кмет заяви, че с действията си по случая със сина на Гълъбин Боевски и поведението на общинския съветник от ГЕРБ дават пример, че трябва да се поема отговорност. Той благодари на общинския съветник на ГЕРБ Боевски, който си е подал оставката, тъй като няма законова възможност тя да му бъде поискана, ако той не попълни доброволно заявлението. Според Борисов, той трябва да преосмисли начина по който се държи, а случаят е приключен за мен, каза още столичният кмет, важно е да направим изводите от него.