Полицията от КПП-тата ще охранява старческите домове
Министър-председателят Бойко Борисов присъства на демонстрациите на военните командоси от Силите за специални операции на полигона в село Црънча.



"Честит празник! Живи и здрави бъдете всички! Честит празник и на българската армия!", поздрави премиерът всички, които празнуват на Гергьовден.



Нашите специални части имат най-доброто, което може да се желае”. „Не сме съкратили нито един разход” „Всичко, което са поискали, сме им дали. Не могат да се оплачат”, коментира премиерът.

Това е ден на храбростта - храбри бяха лекарите, пожарникарите, полицаите, социалните работници, които работят и за съжаление още дълго ще работят на първа линия, защото днес има антирекорд - 30 000 загинали от коронавирус в Европа. Храбри бяха и тези, които спазваха карантината.


Всички, които пристигат от чужбина донасят вируса, как ще започне туризмът в така ситуация? Това означава един холандец пристига в един хотел и целия хотел го затваряме. Нищо не е преминало, нищо не се знае как ще се развие, каза още Борисов.

Нищо не сме разхлабили, което да промени рамката на карантината. Още нищо не сме разхлабили, което да донесе пари в бюджета. Разхлабваме само това, което ще донесе повече сила, здрав дух. България е с най-либералните мерки, подчерта премиерът.

Ако не бяха тези неразумни хора от Холандия, които дойдоха с 2-3 самолета и разнесоха заразата..., а ние няма как да забраним на българите да влязат в България. Това е недисциплинирано. Нямаше да има толкова заразени у нас.

Полицията, която махнахме от КПП-тата, ще я ползваме като ресурс, за да охраняваме старческите домове. Там е най-опасно. Както и къде има голямо струпване по махалите, заяви Борисов.