Прокуратурата повдигна обвинения на бивш преподавател от Софийския университет „Св. Климент Охридски”, който принуждавал към сексуални отношения мъже, кандидатствали за работа при него. Според държавното обвинение юристът Чавдар Стоянов пускал обява, че си търси личен охранител, след което отправял неприлични предложения, заплахи и сексуални посегателства към кандидатите. Преди 2 години Стоянов бе уволнен от Софийския университет, отново заради подобни обвинения от студенти.
 
Обвиненията към Чавдар Стоянов идват след сигнали на двама от пострадалите. Единият от случаите е от края на 2015 г. – тогава мъж кандидатствал за работа при Стоянов за позиция на личен охранител.
 
По време на интервюто за работа бившият университетски преподавател заявил, че е бисексуален, че работи като прокурор и лектор и предупредил кандидата да не закъснява за работа, защото в противен случай щял „да бъде наказан с бой с камшик".
 
Последвала нова среща между двамата на следващия ден, на която Стоянов направил опит да прегърне и хване за бедрото кандидата. След случая мъжът решил да се откаже от позицията. По телефона обаче последвали нови заплахи от страна на Стоянов – отново за бой с камшик, както и че ще набеди мъжа пред прокуратурата за извършено нападение.

 
Вторият случай, от 2012 г., е подобен на първия. Мъж отново кандидатствал за личен охранител на Стоянов. След първата среща между тях юристът настоял да отидат в апартамент. Там Стоянов накарал кандидата да се съблече гол до кръста и да прави лицеви опори. Впоследствие Стоянов го принудил да си свали и панталона, извадил камшик и започнал да нанася удари по гърба на пострадалия.
 
Бившият университетски преподавател е с две повдигнати обвинения – за опит за принуда, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода” до шест години, както и осъществени действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, за което може да получи от две до осем години затвор.
 
Преди две години Стоянов бе уволнен от университета, след подобен скандал. Тогава студенти се оплакаха, че той ги привиквал в кабинета си и отново ги карал да се разсъбличат и да правят лицеви опори.