Аурата, с която излизаше неформалният лидер на ГЕРБ на борец с корупцията и човек, който налага нови правила, очевидно се проваля. Това заяви секретарят на БСП Антон Кутев след заседание на Висшия съвет на партията.

Според Антон Кутев ГЕРБ се проваля в политика си, затова нервите на формални и неформални лидери на партията не издържали. По думите му, политическият дебат в страната се профанизира и това започвало от ГЕРБ. От БСП отхвърлиха обвиненията, че столетницата сваля нивото на дебата и призоваха той все пак да се състои, но по важните обществени въпроси.

"Трябва да се отървем от цялата тази видиотяваща терминология и да започнем да се занимаваме с истинските политици", заяви още Кутев.

На днешното заседание на партията са приели всички необходими документи за предстоящия конгрес и са определени съставите на комисиите за тях. 

По думите на Кутев, посланията от конгреса трябва да са насочени към цялото общество, на което да се даде обяснение за постигнатото по време на управлението на БСП.