Испанският майстор-готвач Феран Адриа, признат за един от най-добрите в света, обяви, че предвижда да отвори през лятото на 2019 г. гастрономическа лаборатория в сградата на легендарния си ресторант "Ел Були", който не работи от 2011 г., съобщи АФП. Новият проект е наречен "Ел Були 1846".
Новаторът Феран Адриа, представян често като създател на молекулярната кухня, затвори ресторанта си "Ел Були" през 2011 г., въпреки че пет пъти беше избиран за най-добрия в света.
Той обеща да създаде на мястото му след три години център за изследвания и експерименти в гастрономията. Ремонтните работи обаче се забавиха, защото трябваше да бъдат съобразени с изисквания за опазване на околната среда.
Ресторантът е в природен парк и Адриа трябваше да намали размерите му. Той е получил разрешение да продължи строителството миналата седмица.
Новаторът Феран Адриа, представян често като създател на молекулярната кухня, затвори ресторанта си "Ел Були" през 2011 г., въпреки че пет пъти беше избиран за най-добрия в света.
Той обеща да създаде на мястото му след три години център за изследвания и експерименти в гастрономията. Ремонтните работи обаче се забавиха, защото трябваше да бъдат съобразени с изисквания за опазване на околната среда.
Ресторантът е в природен парк и Адриа трябваше да намали размерите му. Той е получил разрешение да продължи строителството миналата седмица.