Евросанкции заради застрояването на Иракли вещаят социалистите
60454

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Евросанкции заради застрояването на Иракли вещаят социалистите
  • Евросанкции заради застрояването на Иракли вещаят социалистите

Много вероятно е България да понесе санкции от Европейската комисия заради застрояването на Иракли. Това прогнозираха социалистите след заседание на ръководството на БСП. Според тях няма как скандалът от последните дни да не бъде коментиран от Европейската комисия в негативен план. Освен че поздравиха протестиращите, от БСП им подадоха ръка като ги поканиха на среща.

Управляващите имитират загриженост за защитените територии, а в действителност се опитват да защитят частни интереси. Такова обвинение отправиха социалистите и допълниха, че властта разбира само от натиск и единствено протестите могат да променят ситуацията.

„Очевидно, че дебелоочието се превръща в запазена марка на ГЕРБ. Действат на принципа „ако мине", особено във времето, когато хората са ангажирани с празници, както в случая – Коледа, Нова година. Точно тогава започва строителството, което се очаква за около 40-50 дни да приключи. Тоест ако никой не обърне внимание, строителството се реализира", каза говорителят на социалистите Ангел Найденов.

От БСП поканиха протестиращите на среща, за да обсъдят какви промени в законите могат да се направят, за да се регулира режима на заитеност на териториите.