Алексей Петров:Администрацията упражнява  геноцид върху малкия и среден бизнес
Алексей Петров:Администрацията упражнява геноцид върху малкия и среден бизнес / Иво Кирилов, Дарик радио

Високите лихви по кредитите и административния произвол това са основните проблеми поставени от представители на малкия и среден бизнес при срещата им с изпълнителния директор на Съюза за стопанска инициатива Алексей Петров в Кюстендил. Това е 23-та поредна среща на представители на съюза в страната. Освен Алексей Петров на срещата присъства и Председателя на Комисията по данъчна и бюджетна политика на ССИ  Аднан Лидиянов.

Целта на тези срещи е да бъде чута гледната точка на малкия и среден бизнес. "Разполагаме с почти  готов анализ на икономическата и финансова ситуация в страната. Отношението на администрацията спрямо малкия и средния бизнес е геноцид. Тук в Кюстендил се наблюдава и групово нападение, ако някой поиска да си потърси правата. Администрацията изпълнява команда да се събират пари от оборотите на малкия и среден бизнес за държавния бюджет. Така ще се закърпи бюджета до изборите, а след ще лъсне това, че сме на ръба на икономическа катастрофа", заяви в Кюстендил Алексей Петров. Според Алексей Петров 10%-ната разлика между лихвите в България и ЕС правят българските стоки трудно конкурентоспособни.

"В пълна сила се проявява от една страна невежеството на управляващите и в частност на министър - председателя и голямата лъжа от друга страна. Хубаво е Борисов  да оттегли своя модел на управление ", допълни Петров.

Според Аднан Лидиянов моделът на управление, който съсипа икономиката е този на Цветанов- Борисов.

"Има преплитане на едрия капитал с управлението и престъпните структура. Тук в Кюстендил малкия и средния бизнес също е ощетен. Там където местните структури не се разбират какъв процент да отклоняват от проектите, тези проекти отпадат. Такъв може би и е вашият проект за крепостната стена в Кюстендил", заяви Лидиянов.

Според него показателно е, че от номинациите направени от ГЕРБ за кмет в Кюстендил, вече е ясно на хората какъв е сблъсъка на контрабандистите в това управление.

 "Тук има сблъсък между хората на Борисов и Цветанов.Това е като американските фирми, когато една банда ограбва един влак отначало са заедно, а след това се изправят един срещу друг", заяви още Аднан Лидиянов.