Във Враца се провежда Ученическата конференция на УчИМИ
Във Враца се провежда Ученическата конференция на УчИМИ / ППМГ Враца

Профилираната природо-математическа гимназия във Враца е домакин на  XVII Ученическа конференция на УчИМИ. Училището ще се състезава с три проекта. Йоана Лалковска и Божидар Танчев от IX а клас ще представят проект по математика на тема „Математически квадранти и векторите“. Техни научни ръководители са Веселка Вълова – главен учител по математика и Пламен Варчев – старши учител по физика. Вторият научен проект също е математически и се казва „Крайни суми в математиката“. Той е разработен от дванадесетокласника Ивайло Вутов с ръководител Максим Йорданов – старши учител по математика. В категория информатика и информационни технологии ще се състезава мултимедийното приложение „Отвъд мечтата“. Негови автори са Михаел Младенов и Николай Николов от XII в клас, а научен ръководител на проекта е Станислава Каменова – старши учител по информатика и информационни технологии.

Във Враца се провежда Ученическата конференция на УчИМИ
netinfo

За първи път в рамките на конференцията ще се проведе и обучителен семинар за учители на тема „Научно ръководство на ученически проекти”. Семинарът има за цел да представи основни насоки за работа с талантливи ученици, разработващи проекти. Ще се споделят добри практики и успешни методи за насочване и стимулиране на ученици, проявяващи интерес към самостоятелна работа върху даден проблем. Ще бъдат представени и основните изисквания към научните разработки за участие на националните и международни форуми.

Във Враца се провежда Ученическата конференция на УчИМИ
netinfo

 

По време на откриването в концертната зала на Община Враца поздравления към участниците и гостите поднесоха проф. д.м.н. Емил Колев - ръководител на Ученическия институт по математика и информатика, проф. Петър Бойваленков – зам.-директор на Института по математика и информатика към БАН и член на управителния съвет на Съюза на математиците в България, началникът на отдел „Култура и бразование“ в Община Враца Стела Димитрова, експертът по математика и информатика в РУО – Враца Гергана Василева, учредители и спонсори на събитието. Изпратен бе и поздравителен адрес от инж. Владимир Уручев – евродепутат.

Във Враца се провежда Ученическата конференция на УчИМИ
netinfo