Обучение по комуникационни умения се провежда в Русе
Обучение по комуникационни умения се провежда в Русе / netinfo

Обучение по Комуникационни умения, в рамките на проект „Управление на риска при мащабни инфраструктури в българо-румънската трансгранична област“, се провежда в Русе.

Конференцията ще продължи два дни и по време на нея участниците ще работят по темата Комуникационни умения при управление на риска – как си партнират ръководителите на големи индустриални предприятия с обществото, с представителите на местната и изпълнителна власт, с представителите на НПО и др.

Като основни лектори са доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе, проф. д.ик.н. Кирил Стойчев от Института по металознание, съоръжения и технологии с център по хидро- и аеродинамика на БАН, Николай Бонов, началник отдел „Аварийна готовност“ в АЕЦ „Козлодуй“, Милко Милошев и Стоян Андреев, представители на „Риск Инженеринг“ АД София и др. Участие в конференцията вземат още изследователи и  преподаватели от РУ „Ангел Кънчев“ и други университети, представители на различни големи предприятия от региона, представители на Института за ядрена енергетика от Букурещ, медии и други заинтересовани страни.

В своите презентации доц. д-р Стефко Бурджиев запозна участниците със сигурността на автоматизираните информационни системи, както и с Индустриалната сигурност.

Интерес предизвика и представената от Стоян Андреев презентация „Световни практики за известяване, предупреждение и мониторинг на силни земетресения“, както и лекционния курс на проф. д.ик.н. Кирил Стойчев на тема  „Ефективните комуникации на ръководствата на големи инфраструктурни обекти в условията на криза“.

Първият ден от обучението приключи с демонстрационна обиколка и запознаване с Българска речна информационна система „Булрис“.