Пияни и дрогирани шофьори вилнеят из улиците
Пияни и дрогирани шофьори вилнеят из улиците / Дарик архив

Двама дрогирани и двама пияни шофьори са задържани през последното денонощие. Около 2 часа  на бул. „Освобождение” в Пловдив служители на Шесто РУ спрели таксиметров автомобил „Ситроен”, управляван от 26-годишен мъж. Пловдивчанинът бил тестван с апарат за употреба на наркотици и техническото устройство реагирало положително. Последвало претърсване в колата, от където били иззети 1,95 грама марихуана и 0,26 грама амфетамин. Мъжът е отведен за 24 часа в районното управление.

Днес призори в ареста на Първо РУ попаднали други двама жители на областния град. На кръстовище между бул. „Македония” и ул. „Кукуш” криминално проявен и осъждан 20-годишен водач на лек автомобил „Опел”, се опитал да избегне полицейска проверка и не спрял на подаден сигнал със стоп палка. След кратко преследване униформените задържали младежа и установили, че той е седнал зад волана с отнета шофьорска книжка и под въздействието на наркотици.

Междувременно на кръстовище между ул. „Димитър Талев” и „Поручик Въльо Стефов” 23-годишен младеж управлявал автомобил "Опел" след употреба на алкохол 1,38 промила. В първите минути на днешния ден от екип на РУ – Хисаря с 1,37 промила в село Житница е хванат 24-годишен местен жител, също шофьор на „Опел”. Срещу четиримата нарушители са започнати бързи производства.