Задържаха бивш полицейски шеф за трафик на чужденци
Задържаха бивш полицейски шеф за трафик на чужденци / БГНЕС, архив

Бивш шеф на полицията в град Трън е задържан заради опит да прекара чужденци през граница.

Антон Христов, който е ръководил "Криминална полиция" в граничната община е задържан в брезнишкото село Ноевци по подозрения за трафик на чужденци. По следите му полицаите тръгнали вчера вечерта, след като избягал с автомобила си от гранична полиция при опит да бъде проверен. Заради издирването му районът на общините Трън и Брезник е бил блокиран от полиция.

В село Стайчовци, в чиято посока избягал с автомобила си Христов, органите на реда открили 25 чужденци от арабски произход.

Това е второто задържане на бившия полицейски началник заради трафик на имигранти. През 2014 г. той беше арестуван в трънското село Глоговица също при опит да прекара чужденци през границата. По време на тогавашния арест Христов още се водел на работа в полицията, но от два месеца бил в болничен отпуск.

Вчера вечерта в ОД на МВР-Перник е получен сигнал от служители на Гранично полицейско управление-Трън, че около 20.20 ч. опитали да проверят автомобил, водачът на който не се подчинил и избягал. Това се случило в района на село Вукан, а автомобилът се насочил към село Стайчовци.

По-късно граничните полицаи открили в  Стайчовци 25 чужди граждани от арабски произход - 8 мъже, 5 жени и 12 деца. Органите на реда задържали автомобила, управляван от 36-годишния трънчанин, в брезнишкото село Ноевци, гласи официалната полицейска информация по случая.