Пътни полицаи ще дежурят на входовете на Варна покрай празниците
Пътни полицаи ще дежурят на входовете на Варна покрай празниците / снимки: Дарик Варна, архив

Във връзка с предстоящите почивни дни, „Пътна полиция" предвижда да бъде осигурено засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на Варна в дните, в които се очаква засилен поток от автомобили от и към града.

Днес и утре, в понеделник (2 май), както и на 5, 6 и 8 май, пътни полицаи ще дежурят на входовете на Варна. В града се предвиждат засилени полицейски проверки за употреба на алкохол, шофиране без свидетелство за правоспособност и други.

Предвид наситената празнична програма са взети съответните мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността на гражданите и гостите на морската столица. В празничната нощ навръх Великден е предвидено полицейско присъствие в районите на църковните храмове.

При предстоящите пътувания е важно да се има предвид ремонта на „Аспарухов мост". В тази връзка има създадена временна организация на движението в района. Взети са мерки за обезопасяване на ремонтираните участъци и е осигурено постоянно полицейско присъствие на входа от автомагистрала „Черно море" и при участъка, канализиран от две платна за движение в две пътни ленти. С цел облекчаване на трафика е направена организация своевременно да бъдат информирани туристите, водачите на товарни и леки автомобили, които са транзитно преминаващи през града, за алтернативни маршрути на движение.