Отпаднаха ограниченията за движение по пътищата в страната заради заледяване
Отпаднаха ограниченията за движение по пътищата в страната заради заледяване / снимка: Тихомира Станчева

Отпаднаха ограниченията за движение в областите в Северозападна България заради падналия дъжд и образувалото се заледяване. Всички републикански пътища са отворени. Без ограничения са и автомагистралите в страната. Единствено на магистрала "Люлин" е необходимо шофьорите да карат с повишено внимание поради опасност от поледица.

Все още са в сила жълт и оранжев код за леден дъжд в Северозападна България и е възможно да се стигне до затваряне на пътни участъци през деня.

Затвориха за движение пътища в части от страната заради заледяване

„През нощта изцяло беше ограничено движението в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. Но рано тази сутрин те бяха отворени за движение и по тях сега може да се пътува спокойно. През деня по-голямата част от републиканската пътна мрежа в областите Велико Търново, Плевен, Габрово и Разград беше ограничена, но към този момент всички тези ограничения са премахнати. Отпаднаха и всички ограничения за движение на моторни превозни средства и в цяла област Видин", каза Денислав Пейчев от пътната агенция.

Опасността от нови заледявания обаче все още е в сила и е необходимо шофьорите да тръгват на път подготвени с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. При възникване на предпоставки за поледици, ще се спира изцяло движението до тяхното отстраняване.