Кортни Лав настоява за забрана за публикуването на снимки от смъртта на Кърт Кобейн
Кортни Лав настоява за забрана за публикуването на снимки от смъртта на Кърт Кобейн / снимка: Guliver/Getty Images

Близките на фронтмена на групата „Нирвана” - известната американска певица Кортни Лав и дъщеря им Франсис Бийн, са поискали да бъде забранено публикуването на снимки, направени от полицията на мястото на смъртта на музиканта през 1994 г. Съответното заявление е подадено в съд в Сиатъл, съобщи в. „Гардиън”.

Кортни Лав същевременно е признала, че тя самата не е виждала снимките. Според близките на Кобейн само те имат права върху фотографиите. „Наложи ми се да се справям с много лични проблеми след смъртта на баща ми. Публикацията на фотографиите ще ни причини силна болка. Трудно е дори да се борим срещу това”, пояснила Франсис Кобейн.

Къртни Лав замесена в смъртта на Кърт Кобейн?

За публикуването на снимките настоява американският журналист Ричард Лий. Той извършва независимо разследване на причините за смъртта на Кобейн. Според него фотографиите могат да поставят под съмнение версията, че фронтменът на „Нирвана” се е самоубил. Според журналиста Кобейн е бил убит.

По данни на Ройтерс вашингтонски щатски съдия няма да даде ход на молбата на Ричард Лий, тъй като правото на достъп до информация не може да бъде приложено в този случай, а журналистът е нарушил правните процедури.

Кърт Кобейн сложи край на живота си на 27-годишна възраст през 1994 г. 20 години след смъртта му, през април тази година „Нирвана” бяха въведени в Залата на славата на рокендрола.

Източник: БТА