Пияна варненка подкара „Мерцедес“, приятелят й извика полиция
Пияна варненка подкара „Мерцедес“, приятелят й извика полиция / DarikNews.bg, архив

Любовник сигнализира полицията, че приятелката му шофира пияна в Пампорово. Двойката била на почивка в курорта, когато 37-годишната Елица В. от Варна се качила да кара джипа си “Мерцедес” ML 420 не само след употреба на алкохол, но и без книжка, която ѝ била отнета за шофиране в нетрезво състояние. Мъжът се опитал да убеди жената да не сяда зад волата, но тя не го послушала. Той се притеснил да не стане катастрофа и съобщил в полицията, пише вестник "24 часа".

15 минути след сигнала униформените спрели за проверка колата. Елица лъхала на алкохол, а когато ѝ поискали книжката, тя не я представила. Дрегерът й отчел 0,76 промила. Жената признала пред служутелите на реда, че е изпила три чаши вино. При проверката се оказало, че варненката е лишена от право да управлява МПС.

На варненката е съставен акт в размер на 1100 лева и повторно е лишена да шофира в продължение на една година. По-късно Елица решила, че трябва да води дело срещу полицията за наложената ѝ санкция. Пред Районния съд в Чепеларе тя посочила, че издаденото постановление е незаконосъобразно, но наказанието й е била потвърдено.