Google почете Неси - чудовището от Лох Нес
Google почете Неси - чудовището от Лох Нес / screenshot/Google

Google отбелязва 81-години от публикуването на прочутата снимка на чудовището от Лох Нес, която направи шотландското езеро световно известно.

От цял свят хора започнаха да прииждат на брега на Лох Нес, да се взират в спокойните му води в търсене на главата на чудовището, запечатана на снимка през 1934 година от полк. Робърт Уилсън.

Уважаваният хирург заснема уникалния кадър през април 1934 година. Докато се движи с автомобила си, той забелязва необичайно движение в езерото Лох Нес. Оттогава тази снимка е проучвана, анализирана, отричана, но най-вече посочвана от любителите на мистерии като основно доказателство, че  Неси - чудовището от Лох Нес, наистина съществува.

Те отхвърлят с пренебрежение факта, че езерото е изследвано многократно, включително с помощта на водолази, но така и не е намерена и следа от иначе огромното чудовище.

Малкото шотландско градче обаче съвсем не е недоволно от славата и ревностно пази мита за съществото, което води ежегодно хиляди туристи. А колкото до шанса те да зърнат мистериозното същество, според местните, той се засилва след петото уиски.

Днешният дудъл е едно намигване към всички, които обичат неизвестното и мистериите и вярват в чудовището от Лох Нес, зелените човечета и ...

Източник: БГНЕС