Столичната община осигурява допълнителен транспорт за Задушница
Столичната община осигурява допълнителен транспорт за Задушница / снимка: БГНЕС, архив

Във връзка с осигуряване нормален превоз на гражданите за Задушница Столичната община възложи на Центъра за градска мобилност да осигури допълнителен транспорт, съобщават от общината.

Разкриват се временни трамвайни линии с маршрут кв. „Иван Вазов” - кв. „Орландовци”; жк „Борово” - кв. „Орландовци”. Трамвайна линия 18 и тролейбусна линия 9 ще се движат по временно разписание с увеличен брой превозни средства.

За времето от 8.00 до 16.00 ч. се разкрива временна автобусна линия 83А (за гробищен комплекс „Бакърена фабрика”) с маршрут - от КП „Бенакс” по маршрута на автобусна линия 83 до бул. „Ломско шосе”, наляво по бул. „Ломско шосе”, наляво по ул. „Бели Дунав” и по ул. „Хан Кубрат” по маршрута двупосочно.

Разкрива се временна автобусна линия 108А (за гробищен комплекс „Бакърена фабрика”) с маршрут - от жк „Люлин-5” по стария маршрут на автобусна линия номер 108 (в посока ул. „Бели Дунав” - от бул. „Сливница” по ул. „Адам Мицкевич”) до ул. „Бели Дунав”, надясно по ул. „Хан Кубрат”, наляво по ул. „Христо Силянов”, наляво по бул. „Ломско шосе”, наляво по ул. „Бели Дунав” и по ул. „Хан Кубрат” по маршрута двупосочно.

Автобусите по маршрут 63 и 64 ще се движат по временно разписание с увеличен брой превозни средства (за комплекс „Боянски гробища”). За времето от 8.00 до 16.00 ч. се разкриват временни автобусни линии за обслужване на гробищни комплекси „Централни гробища” и „Малашевски гробища”.