6 катастрофи с 9 ранени в Хасковско само за денонощие
6 катастрофи с 9 ранени в Хасковско само за денонощие / © Dariknews.bg, архив

За 6 катастрофи с 9 ранени само за последното денонощие в хасковска област съобщават от полицията. Вчера около 13,00 часа на третокласен път между Харманли и село Иваново е станало пътно-транспортно произшествие между товарен автомобил "Волво", управляван от 60-годишен чужд гражданин и лек автомобил "Ситроен", шофиран от 45-годишен жител на Гълъбово. Водачът на товарния автомобил е излязъл от пътя и отнел предимството на движещия се по третокласен път лек автомобил. При ПТП-то са пострадали водачът на лекия автомобил, който е със счупени четвърти и пети гръден прешлен, настанен в МБАЛ Хасково, без опасност за живота, както и двама пътници: жена на 43 години с комоцио, настанена в МБАЛ - Харманли без опасност за живота и на 16-годишен младеж с охлузни рани в горната част на тялото, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

Също вчера, около 15,30 часа, на ул."Ал.Талев” в Хасково става друго ПТП с лек автомобил БМВ, управляван от 50-годишен жител на Смолян и 44-годишна пешеходка от Хасково. Поради движение с несъобразена скорост, водачът губи контрол над колата и удря пресичащата отдясно пешеходка. В резултат на удара жената е с контузия на лявата гръдна половина, прегледана в МБАЛ - Хасково и освободена за домашно лечение.

Половин час по-късно същия ден, на автомагистрала "Марица" близо до Свиленград става катастрофа с лек автомобил Ланчия, управляван от 24-годишен старозагорец, който губи контрол над колата, навлиза в аварийната лента, излиза извън пътното платно и се преобръща извън него, вдясно по посока на движението си. При катастрофата е пострадал водачът, който е с комоцио, контузия на белия дроб и разкъсно-контузна рана на дясното око. Настанен е в МБАЛ - Свиленград без опасност за живота.

Още два часа и половина по-късно вчера, на ПП I-8 до паркинг „Гергана” става друго ПТП между мотоциклет Хонда, управляван от 32-годишен жител на Харманли и лек автомобил Опел, управляван от неправоспособна 30-годишна жителка на Казанлък. Поради неправоспособност, водачката на лекия автомобил не осигурява достатъчна дистанция между нея и движещия се пред нея мотоциклет, в резултат на което се удрят. При инцидента е пострадал мотоциклетистът, който е с охлузни рани по краката. Настанен в МБАЛ - Харманли за наблюдение.

Около 21,30 часа в Харманли пък на бензиностанция на бул. ”България” става катастрофа между лек автомобил Тойота, управляван от 18-годишен жител на харманлиец и 46-годишен велосипедист от София. Водачът на лекия автомобил, излизайки от бензиностанцията, отнема предимството на велосипедиста, който се движи по велоалея и се удря в лекия автомобил. При удара е пострадал велосипедистът, който е с болки в левия глезен, прегледан в МБАЛ - Харманли и освободен за домашно лечение.

Последното пътно-транспортно произшествие е станало около 20,00 часа на третокласен път в посока свиленградското село Димитровче лек автомобил „Пежо”, управляван от 43-годишен жител на Свиленград, който поради употреба на алкохол - 3,72 промила, и движение с несъобразена скорост, на десен завой губи управлението над автомобила и се удря в отводнителна канавка. Водачът и 46-годишен пътник са прегледани в Центъра за спешна медицинска помощ в Свиленград. Образувано е досъдебно производство. Водачът на лекия автомобил е задържан за 24 часа.