СНИМКИ: Валери Божинов награди ученици от елитна гимназия, снима се с тях
СНИМКИ: Валери Божинов награди ученици от елитна гимназия, снима се с тях / Георги Димитров, Gong.bg

Футболистът на Левски Валери Божинов уважи финалният двубой по футбол от вътрешното първенство на Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) ”Константин Кирил Философ”. Той откликна на поканата на децата и директорката на гимназията Мариела Папазова и децата от отборите на XI и XII клас, които се класираха за финалната среща.

Традиционен вътрешен пролетен турнир, има и есенен такъв турнир , излъчи на финала за поредна година да играят най- големите. В последните 3 издания дванадесетокласниците печелеха неизменно финала, но тази година отстъпиха на единадесети клас с 1:3.

Двата отбора бяха в следните състави:

XI клас – Страцимир Стайков, Даниел Тодоров, Тодор Балтов, Николай Савов, Цветомир Николов,Мариян Фамилиянов и Иван Комитов. Като резерва влезе и Деян Пиралков

XII клас - Костадин Кръстев, Петър Петров, Антон Радев, Богдан Бенков, Деян Василев, Данаил Пилев и Калоян Петров. Като резерви влязоха и Александър Тасев и Симеон Димитров.

Валери Божинов изгледа с интерес финалният двубой ръководен с умения и авторитет от ученичката от XII клас Траяна Ангелова, която се оказва,че се занимава с футболно съдийство и имаше уважението на нейните съученици.

По- малките поведоха с гол на Иван Комитов, а дванадесетокласниците изравниха с хубав гол на Богдан Бенков, а можеха и да поведат преди почивката, но уцелиха при една атака и гредата на противниковата врата. Второто полувреме бе още по-интересно. Вратарят на големите Костадин Кръстев спаси няколко невероятни положения, но позволи Мариян Фамилиянов да му вкара с глава. Крайният резултат 3:1 оформи Иван Комитов, който се възползва от неразбирателство на съперника в защита. Фамилиянов пък прати топката от фаул в гредата над Кръстев.

Победителите получиха купата от Валери Божинов и отвориха шампанско. Те получиха и две индивидуални награди връчени също от Божинов, за най- добър играч на турнира – Иван Комитов и най- полезен на турнира – Мариян Фамилиянов. Победените също грабнаха два приза. Дванадесетокласниците Даниел Пилев и Деян Василев станаха съответно голмайстор на турнира и асистент на турнира.

Валери Божинов се снима както с отбора победител, така и в обща снимка на участвалите във финалния двубой. Той похвали децата за спортната им злоба и затова, че спортуват. Каза, че е прекарал няколко приятни часа на площадката и си е припомнил как самият той е участвал в такива мачлета. Благодари и за поканата на директорката Папазова. Тя от своя страна пък благодари на Валери Божинов и награди учениците с книги.

Вижте ТЕМА СНИМКИ с кадри от самия финален двубой, направени от нашият фотограф Георги Димитров.