Китаристът на AC/DC се оттегля
Китаристът на AC/DC се оттегля / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Китаристът на AC/DC Малкълм Йънг се оттегля от бандата поради здравословни проблеми.
Това се съобщава на официалната Фейсбук страница на австралийската група. Бандата ще продължи да прави музика, гласи съобщението.

Китаристът благодари на феновете за „любовта и непрестанната им подкрепа". В съобщението се уточнява, че музикантът „си взема почивка", както и се отправя молба личното му пространство и спокойствието на семейството му да не бъдат нарушавани.

Малкълм Йънг работи 40 години с групата и е неин съосновател.

От няколко дни в австралийската преса се появиха различни съобщения, включително и за възможен разпад на AC/DC. Междувременно, вокалистът на бандата Браян Джонсън потвърди пред австралийската преса, че се очаква групата да се събере и да „провери" дали има идеи за нови песни, като не отрече възможността и за нов албум. Коментарът на певеца дойде няколко часа преди официално да се потвърди оттеглянето на Малкълм Йънг.

В изявлението си Джонсън също признава, че един от членовете на групата има здравословни проблеми, но не споменава кой е и какво е заболяването му.

Последният студиен албум на AC/DC "Black Ice" е от 2008 г., а през 2010 г. групата изнесе грандиозен концерт в България.