Правят кадрови промени в ГЕРБ-Варна
Правят кадрови промени в ГЕРБ-Варна / Областният координатор на ГЕРБ Варна Павел Димитров

Кадрови промени в ГЕРБ Варна най-вероятно ще има, загатна вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов преди срещата си с представители на местната власт, депутати, районни и общински ръководители от управляващата партия. „Имаме неща, които трябва да изясним относно структурата - както във Варна, така и в областта. Може би ще се наложи да се вземат и съответните кадрови решения за промяна на структурата в област Варна“, бяха думите на Цветанов. Той заяви, че днешната му визита във Варна е планирана отдавна и има чисто политически акцент. Запитан има ли решение на Изпълнителната комисия по въпроса, министър Цветанов отговори: „Първото, което дължим на всички в структурата, е да поговорим и  впоследствие, ако има решение, то да бъде спуснато първо на тях, а не на медиите“.

За рокади във варненската структура на ГЕРБ се заговори в началото на март. Тогава в публичното пространство се появи информацията, че областният лидер на партията Павел Димитров ще бъде сменен, а мястото му ще заеме някой от неговите колеги. Дори се спрягаше името на депутата Емил Радев като бъдещия областен координатор на ГЕРБ.

Павел Димитров през март каза в интервю за Дарик, че има напрежение, но не и разделение във варненската структура на ГЕРБ. Тогава той изрази мнение, че напрежението се корени най-вече в предстоящите парламентарни избори и подреждането на листите, което очевидно вече е започнало.

Емил Радев пък съвсем открито оправи критики към Областното ръководство на ГЕРБ. „Областният координатор имаше достатъчно дълго време да ревизира политиката си към статуквото в града”, коментира депутатът пред Дарик. Във връзка със слуховете, че ще заеме поста на Павел Димитров, народният представител заяви: „Не коментирам тези решения, те са единствено от правомощията на Изпълнителната комисия. Длъжността областен координатор не е е избираема, а назначаема”.

Тази вечер всички местни гербаджии бяха „строени“ в централата на партията във Варна на ул. "Сан Стефано". Наред с областния управител Данчо Симеонов на срещата с Цветанов бяха дошли всичките 16 общински съветници от управляващата партия; кметове от областта, избрани с листата на ГЕРБ; партийни функционери.

Министър Цветанов не пожела да каже кога ще бъдат оповестени кадровите промени. „Нека първо да се изслушаме взаимно, защото решенията трябва да се взимат в една по-трезва обстановка и те да бъдат водени както в интерес на обществото, така и за оптимизиране работата на структурите“, посочи вицепремиерът.