За трета година - Дни на планинската вода и лечебния туризъм в Тетевен
За трета година - Дни на планинската вода и лечебния туризъм в Тетевен / archiv.DarikNews

За трета поредна година в Тетевен се провеждат Дни на планинската вода и лечебния туризъм. Във форума участват гости от България, Австрия, Германия, Швейцария и Русия.
Официалното откриване е на 11 юни, в 10:00 часа в залата на община Тетевен. „Зараждане на живота в гореща минерална вода" е лекцията на д-р Игнат Игнатов от Научноизследователския център по медицинска биофизика. Д-р Игнатов и д-р Калинка Нанева ще презентират изключително актуалния доклад „Планинска вода и дълголетие", който е в съавторство с д-р Олег Мосин от Русия и вече е представян на конгрес в Хановер.

Гости на събитието са и ученици от математическата гимназия във Варна с ръководител д-р Веселка Радева, които спечелиха конкурс на НАСА. Те ще имат презентация в клуба по медицинска биофизика при СОУ „Георги Бенковски" в Тетевен.

С приз за изключетелен принос ще бъде удостоена Пенка Нешева от Карлово, а с приз „Св. Иван Рилски" - Хелмут Геберт от Германия.
В програмата на участниците са включени посещения на извора в местността Клиндьовото, водопада Скока, връх Червен, местността Просечник.