Стара Загора и Раднево се включват в Пролетния правописен маратон
Стара Загора и Раднево се включват в Пролетния правописен маратон / sxc.hu

Стара Загора и Раднево ще участват в Пролетния правописен маратон. Той е част от Националната кампания „Бъди грамотен", която се организира вече три години от Образователния портал Академика БГ.

На 7 юни от 11.30 до 13.30 ч. на площада пред общината жителите на Стара Загора, независимо от възрастта си, ще могат безплатно да тестват своите правописни умения. Тези, които се справят с теста без грешка, ще получат награди. Община Стара Загора е партньор на тази проява от кампанията „Бъди грамотен".

Кампанията продължава на следващия ден в Раднево на площада пред общината и се провежда с нейното съдействие.

Спонсор на Пролетния правописен маратон за Стара Загора и Раднево е „Мини Марица-изток" ЕАД. Двете мащабни прояви са част от програмата, посветена на 60-годишнината на предпиятието.

През 2012 г. се навършват 60 години, откакто дружеството работи за светлината, топлината и икономическия просперитет на Република България. Източномаришките лигнитни въглища са най-значимият собствен енергиен ресурс в страната. В „Мини Марица-изток" ЕАД се разработват три открити рудника - „Трояново-1", „Трояново-север" и „Трояново-3", с продуктивна площ около 240 квадратни километра и осигуряват суровината за производството на около 35% от електрическата енергия на България.