Провеждат състезание за млади шофьори в Стара Загора
Провеждат състезание за млади шофьори в Стара Загора / Община Стара Загора

Четвъртото издание на състезанието за млади автомобилисти "Младите водачи реагират - 4" ще се проведе в Стара Загора на 8 и 9 юни.

Надпреварата е организирана от Община Стара Загора, Младежки дом, Комисията по превенция на престъпността към Младежки общински съвет, общинският съветник Николай Диков, форумът на младите любители на автомобили STZCARFАNS и Български младежки червен кръст - Стара Загора организират.

Целта на състезанието е да привлече вниманието на младежите, наскоро придобили правоспособност към рисковете на пътя и отговорността им като водачи на МПС.
Състезанието се провежда в два етапа - теоретичен и практически.

Победителят се определя в комплексно класиране - решаване на листовки, долекарска помощ и полигон.

В отговор на черната статистика, с мотото "Скоростта е опция на автомобила, безопасността е опция на водача" младежките организации канят своите връстници да премерят сили и умения в познаване на Закона за движението по пътищата, майсторско управление на МПС и оказване на долекарска помощ.

Може да участва всеки правоспособен водач на възраст от 18 до 30 г. Водачите са в две възрастови групи от 18 - 20 години и от 21 - 30 години.
Правоспособните водачи, желаещи да се включат в състезанието могат да се запишат предварително до 07 юни на адрес: iskra_mldom_stz@abv.bg.
В Младежки дом на 8 юни от 18 часа е теоретичният етап - решаване на листовки по Закона за движение по пътищата.

Пропусналите 8 юни, могат да се явят за записванe и решаване на листовки на 09 юни 10 ч. - непосредствено преди практическия етап на състезанието, пред Община Стара Загора.

Практическият етап е на 9 юни от 11.00 ч. на бул."Цар Симеон Велики" пред Община Стара Загора .
Победителите получават купи, грамота за участие, предметни награди осигурени от Община Стара Загора и спонсори.