Искат паметник на Тодор Александров пред ГУМ
Искат паметник на Тодор Александров пред ГУМ / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
Зоран Милевски
53931
Зоран Милевски
  • Зоран Милевски

Модернизирането на пространството около Градския универсален магазин в Благоевград ще струва на македонеца Зоран Милевски най-малко 150 000 лева. Предложението за нова инфраструктура поиска именно той, в качеството си на концесионер на обекта.

Съветниците в Благоевград дадоха на редовното заседание днес принципното си съгласие, а лидерът на ВМРО Георги Васев поиска Милевски да изгради паметник на воеводата Тодор Александров в зелените площи пред ГУМ.

Пълното преустройство на пространството пред ГУМ и атрактивен фонтан, ще извърши частната фирма "Макиз",  която го концесионира след съдебна битка за срок от 25 години. Строителството е за 500 000 евро.

Зоран Милевски, който е от Скопие, коментира пред Дарик, че ще направи и паметник, който да е в унисон с този на Гоце Делчев, стига общинарите да го задължат.

Градският универсален магазин ще бъде основно реконструиран, фасада и вътрешните части на сградата ще имат съвсем нов облик. Търговският обект вероятно ще отвори врата за Коледа, каза македонският инвеститор Зоран Милевски.

Интервю със Зоран Милевски чуйте в звуковия файл