Детска надпревара ще учи на толерантност към уязвимите
Детска надпревара ще учи на толерантност към уязвимите / DarikNews.bg, архив

В деня на детето сдружение "Самаряни"организират играта "Запознай се с ЦОП" - Център за обществена подкрепа.

Идеята на детската надпревара е, докато се забавляват старозагорските малчугани с различни игри, работилници и ателиета, насърчаващи креативността и въображението, да се запознаят с места като Центъра, където специалисти "помагат на деца и техните семейства, на които им е трудно". Под формата на игри и забавления, децата ще взимат уроци по толерантност и разбиране към уязвими групи от нашето общество. Какво е "приемен родител" и какво правят "социалният работник" и "психологът", са едни от нещата, които родителите, ще могат да разкажат на своите последователи.

"Запознай се с ЦОП" ще предложи на старозагорските малчугани да посетят четири различни места в Стара Загора, където към тях ще бъдат отправяни различни предизвикателства - моделиране на балони, рисунки, изработка на гривни, красиви цветя от креп хартия, картички, изработка на пана от пастел и ютия. От всеки пункт, при изпълнена задача, детето ще си тръгва с отличителен знак. Представяйки всички отличителни знаци на "бюрото за регистрация", разположено на финала - в Център за обществена подкрепа (ул. "Христо Ботев" 205), всеки участник ще има възможност да участва в томболата за 8 бр. семейни игри, 2 бр. логически 3D пъзел, 2 бр. Faber Castell куфари за художници, 2 бр. комплекти за рисуване върху лице, 2 бр. Лунен пясък и още 15 бр. подаръчни комплекти.

Жребият ще се тегли в 13 часа в ЦОП в присъствието на деца, родители, специалисти от Центъра, представители на основните дарители на събитието.

Играта стартира в 10 часа на 1 юни. Начален пункт - Парк "Пети Октовмри" (обозначена "самарянска шатра" в градската градина).

Материалите за работилничките и част от големите награди са предоставени от книжарница "Мистрал". Други награди са осигурени от Биомеда, Допелхерц и Хартман. Събитието се реализира с медийната подкрепа на Национален здравен портал - framar.bg.

Детската надпревара се организира с подкрепата на община Стара Загора.