Арт клуб Гея спечели конкурса „Изкуство от отпадъци в Ловеч
Арт клуб Гея спечели конкурса „Изкуство от отпадъци в Ловеч / prescentar.lovech

Арт клуб „Гея" към Общински детски комплекс - Ловеч, спечели първото място в конкурса „Изкуство от отпадъци". Творбата му ще бъде позиционирана на Регионалното депо за твърди битови отпадъци и ще стане негова емблема.

Идеята за това е на изпълнителния директор на оператора на депото Антоанела Дончева и бе обявена още в Деня на отворените врати на 20 януари тази година. Организатор на конкурса за изработване на фигура от отпадъци е Регионалното сдружение за управление на отпадъците за регион Ловеч, откъдето е и наградният фонд в размер на 5000 лева.

За участие бяха поканени училища, детски градини, скулптори и художници от общините Ловеч, Летница и Угърчин. Жури с председател скулпторът Спас Дочев, директор на Художествена галерия - Ловеч, отличи най-добрите работи.

Победителят Арт клуб „Гея"получи грамота и парична награда от 2000 лева. Второ място - грамота и ваучер за 1500 лева, спечели Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I". Третото място си поделят двама индивидуални участници - Габриел Минчев, ученик в трети клас на СОУ „Св. св. Кирил и Методий" - Угърчин, и Ивайла Миткова - шестокласничка в СОУ „Бачо Киро" - Летница. Те бяха наградени с грамоти и ваучери на стойност 500 лева, а училищата, в които те учат, получиха ваучери на стойност 100 лева.

Три поощрителни награди реши да даде журито. Те са за ОУ „Васил Левски" - Ловеч, Професионалната гимназия по механоелектротехника и ОДЗ „Слънце" в града. Заедно с грамотите те получиха и по 100 лева за участието си в конкурса.