ГЕРБ разгласи данни за бонуси по времето на тройната коалиция
ГЕРБ разгласи данни за бонуси по времето на тройната коалиция / снимка: БГНЕС, архив
ГЕРБ разгласи данни за бонуси по времето на тройната коалиция
50724
ГЕРБ разгласи данни за бонуси по времето на тройната коалиция
  • ГЕРБ разгласи данни за бонуси по времето на тройната коалиция

Допълнителни възнаграждения заради участие в бордове за над 700 000 лева са получили министри, заместник-министри и членове на политически кабинета при управлението на тройната коалиция през 2007 година, това сочи справка на Сметната палата, поискана миналата седмица от ГЕРБ и представена днес от заместник-председателя на ПГ на управляващата партия Димитър Главчев.

Още 315 000 лева пък са декларирани пред НАП, но за тях няма данни в одитната институция. За следващите години от 2008-а до 2010-а Главчев твърди, че заради данъчна тайна Сметната палата не може да предостави данни.

„По признака получени суми мога да ви изброя няколко имена: Бюрхан Абазов, заместник-министър на Министерството на земеделието и горите – сумата е около 30 000 лв. Георги Петърнейчев, тогава зам.-министър на Министерството на транспорта – с над 30 000 лв. Любомир Дацов, зам.-министър на Министерството на финансите – 21 000 лв., Нина Радена, зам.-министър на Министерството на икономиката и енергетиката – над 40 000 лв., Румен Овчаров, министър на икономиката и енергетиката – 63 500 лв., Нихат Кабил, министър на земеделието и горите – 20 000 лв.", каза Главчев.

Още икономически новини четете в Lev.bg