Предстоят конкурси за главен счетоводител на общината, шефове на 5 дирекции и ръководители на 9 отдела
Предстоят конкурси за главен счетоводител на общината, шефове на 5 дирекции и ръководители на 9 отдела / netinfo

Пети заместник-кмет община Сливен вероятно няма да има, съобщи кметът Кольо Милев. Готова е структура на общината, според която освен петима заместник-кметове, пряко подчинени на кмета са още секретарят, главният архитект, главният счетоводител и директорите на отделите „Сигурност и управление при кризи и отбранително мобилизационна подготовка”, „Връзки с обществеността, протокол и международно сътрудничество” и „Вътрешен одит”.

Кольо Милев каза още, че голяма част от служителите в пенсионна възраст от общинска администрация са били освободени. 347 души е щатът в момента, като 107 от тях работят в кметствата, а 240 в администрацията в Сливен. 17 служители са се пенсионирали - 6 в последните месеци на 2011 г. и 11 от началото на 2012 г.

"От 1 февруари в администрацията има 18 нови служители, като повечето от тях млади хора с висше образование", заяви кметът. Той допълни, че 169 от всички служители са висшисти, а 71 са със средно образование. Предстои общината да обяви конкурси за главен счетоводител и за още 15 длъжности, в това число директори на 5 дирекции и ръководители на 9 отдела.