Спецслужбите нямат данни за подготвян терористичен акт в София
Спецслужбите нямат данни за подготвян терористичен акт в София / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Спецслужбите нямат информация за подготовка на терористични актове в София
48799
Спецслужбите нямат информация за подготовка на терористични актове в София
  • Спецслужбите нямат информация за подготовка на терористични актове в София

Специалните служби нямат информация за подготовката на терористични актове в София, увери военният министър Аню Ангелов. По думите му всяка година израелските власти предупреждавали европейските държави да повишат бдителността си около датата 12 февруари, когато ислямистите от „Хизбула" отбелязват годишнината от убийството на командира си Имад Мугния.

Министър Ангелов каза още: „Няма никаква информация, поне на специалните служби, по-конкретно от служба „Военна информация". Ежегодно около датата на убийството Израел се опитва да поиска от държавите в Европа повишаване на бдителността. Това е свързано с конкретна дата. Няма никакви конкретни данни по какъв начин и т.н. Молбата на израелското министерство на транспорта е да се повиши сигурността на летищата при излитане и кацане на самолетите на Израел. Естествено, такива мерки се вземат. Доколкото знам, е имало заседание на кризисния щаб на Министерството на транспорта по отношение на мерките за сигурност на летище София".

Снощи Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията разпространи информация, според която Дирекция Сигурност" на летище София е започнала проверка на всяка, дори и неофициална информация за възможна терористична заплаха. Взети са и стандартни мерки за сигурност. От там уточниха още, че летище София не е предприемало никакви допълнителни мерки, тъй като българските специални служби не са получавали и не разполагат с информацията за подготвяне на терористичен акт.

Спецслужбите нямат данни за подготвян терористичен акт в София
netinfo