Дават Графа на прокурор за безстопанственост - продал имоти за милиони на безценица
Дават Графа на прокурор за безстопанственост - продал имоти за милиони на безценица / снимка: dariknews.bg/архив

ВМРО-БНД ще подаде сигнал в Районна прокуратура срещу кмета на Стамболийски Иван Атанасов - Графа за безстопанственост. Това обяви днес председателят на групата общински съветници от ВМРО-БНД в местния парламент Атанас Мавродиев.

Според воеводите, Атанасов е продал на безценица 3 общински имота за да покрие дълг към пловдивската комунална фирма „Комунал".

Става въпрос за сграда на банка в центъра на Стамболийски, мотописта и пенсионерски клуб, които са продадени за общо 35 хил.лева при положение, че реалната им цена е поне 2.5 млн. Банката, която се помещава в сградата на центъра, плаща по 5 000 лева наем на месец, а целият имот е продаден за 11 хил.лева. Мотопистата, която се намира в землището на село Йоаким Груево, пък е продадена за 8 хил.лева. Подозрение буди фактът, че сградата на банката и мотопистата са закупени от едно и също лице, обясни Мавродиев.

В предишния си мандат Иван Атанасов неправомерно прекратява договор за почистване на града с фирма „Комунал". Комуналната фирма завежда дела за неустойки и печели на всички инстанции, като община Стамболийски трябва да й изплати сумата от 400 хил.лева. В момента „Комунал" е завела частичен иск на стойност 52 хил.лева и частен съдебен изпълнител е описал и продал въпросните имоти със знанието на кмета Атанасов, каза още Мавродиев.