РЗС ще подкрепи Прошков за кмет
РЗС ще подкрепи Прошков за кмет / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Партия "Ред, законност и справедливост" ще подкрепи кандидатурата на Прошко Прошков за кмет на София, съобщи лидерът на партията Яне Янев.

РЗС ще има листа за общински съветници, водена от Мартин Заимов.

Яне Янев уточни че решението на партията е с цел да се сложи край на управлението по модела "Софиянски - Борисов".

От РЗС очакват Прошков да стигне до балотаж, а общинската листа, водена от Мартин Заимов да е втора на изборите.

Часове след като лидерът на РЗС обяви водача на листата на общинските съветници на партията за местните избори в София, Мартин Заимов коментира, че основното нещо, което липсва на столицата, е добро управление "зад кадър".

"Зад кадър", където е машинарията на управлението, в която работят между три и шест хиляди души в различните общински структури и на които плащаме заплатите, трябва да има по-добра организация, коментира Заимов.

Заимов застана твърдо и зад кандидатурата на Атанас Семов за президент. Според него номинираният от РЗС кандидат за президент е най-добрият.

Потърсил съм допирателна точка основно и главно за различен вид избиратели в София и към десния кандидат за кмет Прошко Прошков, подчерта Заимов. "На десните избиратели аз казвам - възрастен човек съм, старал съм се много години за вас и сега препоръчвам г-н Прошков да поеме щафетата и да се погрижи за вас", посочи той.