ГЕРБ подкрепя Димо Стоев за кмет на Варна според РЗС
ГЕРБ подкрепя Димо Стоев за кмет на Варна според РЗС / снимка: Варна Утре, архив

Седми ден ГЕРБ демонстрира абсолютно неадекватно политическо поведение,  след като РЗС издигна за кмет на Варна Димо Стоев – член и общински съветник от групата на ГЕРБ. Местното ръководство на управляващата партия не само не изключи  Димо Стоев от своите редици, каквито заявки даде, но и не излезе с каквато и да било позиция по въпроса. Това ние разчитаме като знак за подкрепа, се казва в писмо на „Ред, законност и справедливост”, изпратено до медиите.

И останалата част от съобщението, получено на електронната поща на Дарик Варна, поместваме без редакторска намеса:

"Бойко Борисов се подвизаваше няколко дни във Варна, занимаваше се с какви ли не „шменти капели”, но не обели и дума по темата за разцеплението на ГЕРБ в морската столица.

За тези седем дни се натрупаха поне седем важни за гражданите на Варна въпроси:

1.    Колко преписки, дознания и досъдебни производства са образувани срещу Кирил Йорданов и срещу неизвестен извършител (разбирай фараона) за последните четири години?

2.    Защо няма гласност по тези разследвания въпреки натиска на високопоставени дипломати от страни членки на ЕС?

3.    За колко пари се е отскубнал от лапите на прокуратурата варненският фараон?

4.    Колко разработки в ДАНС за корупция в общинска администрация Варна за периода декември 2009 – март 2011 са замразени и по чие нареждане?

5.    Защо се държи в пълна тайна повече от шест месеца последният доклад за корупционната среда във Варна, изготвен от агенти на ДАНС?

6.    Защо българските власти не отправят официално питане към двете швейцарски банки, потърсили документи от Кирил Йорданов за произход на средствата му в момент, в който той е пожелал да изтегли един от крупните си депозити?

7.    Кирил Йорданов и Янко Станев подслушвани ли са незаконно в продължение на две години и кой съхранява секретните стенограми от СРС-тата, доказващи грандиозната корупция в община Варна?

Отзвукът от сделката на премиера с варненския фараон остави в патова ситуация местната структура, чиито членове един по един отказват да бъдат част от нечистоплътната сделка между ГЕРБ и Кирил Йорданов.

Убедени сме, че ГЕРБ-ерите се срамуват от кандидата си Кирил Йорданов, но срамът тепърва предстои".

Точно преди седмица лидерът на РЗС Яне Янев официално обяви кандидатурата на Димо Стоев за кмет на Варна. Тогава бившият финансист №1 в общината в два от мандатите на Кирил Йорданов посочи, че сред основните му мотиви за кандидатурата е оформилият се модел на неофеодализъм, в който основно действащо лице е сегашният кмет. Стоев каза, че иска да се пребори с тандема между градоначалника и председателя на комисията по финанси Янко Станев, защото според него това са хората, които управляват града в момента. Финансистът допълни, че остава член на ГЕРБ, въпреки че зад гърба му е РЗС, тъй като все още вярвал в принципите на партията.