Цистерна със сода каустик се обърна на магистралата, четирима са ранени
Цистерна със сода каустик се обърна на магистралата, четирима са ранени / DarikNews.bg, Тина Ивайлова
Цистерна със сода каустик се обърна на магистралата, четирима са ранени
44016
Цистерна със сода каустик се обърна на магистралата, четирима са ранени
  • Цистерна със сода каустик се обърна на магистралата, четирима са ранени

Цистерна с 20 тона сода каустик се обърна на АМ "Тракия". Сигналът за инцидента е получен около 06.20 часа тази сутрин.

Товарният автомобил с румънска регистрация, който е пътувал за стъкларския завод в Пловдив, е напуснал пътното платно, при което се е ударил в крайпътната ограда и се е преобърнал на пътя, вследствие на което натриевата основа се е разпиляла по шосето.

Движещият се зад цистерната лек автомобил „Хонда" се е подхлъзнал на разлетия товар, ударил се в задната част на цистерната, след което се е преобърнал в крайпътната канавка. В колата са пътували три момчета на възраст между 20 и 32 години, които са се връщали от почивка на морето.

При инцидента са пострадали четирима души - шофьорът на цистерната, който е 36-годишен румънски гражданин, както и трите момчета, пътуващи в „Хонда"-та.

Ранените са откарани в болницата „Св. Георги" в Пловдив. След прегледи шофьорите на цистерната и лекия автомобил са освободени. Другите двама пострадали - на 24 и 32 години, са с контузии и фрактури по лицата и са приети в Лицево-челюстна хирургия на УМБАЛ "Свети Георги" за наблюдение.

Вероятната причина за инцидента е заспиване на водача на цистерната, съобщи за Дарик инспектор Радослав Начев от КАТ-Пътна полиция.

Заради инцидента движението в района бе блокирано повече от пет часа. Първоначално бяха затворени двете платна на магистралата, както и аварийната лента. След това едното платно временно бе пуснато за движение.

В 13.00 часа магистрала „Тракия" - в участъка между 150-ия км и 137-ия км в посока София, бе затворена, за да бъде вдигната цистерната. Обходният маршрут се осъществяваше през Шишманци - Секирово - Държавно ловно стопанство „Чекерица".

Няма опасност за населението вследствие на разлятото вещество, успокояват от полицията. Според лаборанти от РИОСВ ако завали дъжд, има минимален риск да бъде замърсена река Сребра, която се намира на 1 км от мястото на инцидента.

Цистерна със сода каустик се обърна на магистралата четирима са ранени
netinfo

Други новини от Пловдив