Яне Янев представи кандидатите за кметове на РЗС за Сливенска област
Яне Янев представи кандидатите за кметове на РЗС за Сливенска област / Дарик-Сливен

Лидерът на РЗС Яне Янев представи кандидат-кметовете на партията за общините Сливен, Нова Загора, Твърдица, Котел и голяма част от селата в областта. Кандидатът за кмет на Сливен е общинският председател и общински съветник от РЗС Кирил Кирчев. За Нова Загора кандидат е Живко Темелков. За кметския стол в Твърдица ще се бори Веселин Георгиев, а в Котел - Владимир Мартинов.

Пред журналисти Янев заяви, че кризата в Бургаската рафинерия е предизвикана от правителството, за да се решат три много тежки проблема. Първият проблем, според Янев е, че Валентин Златев е изгубил доверие и позиции на руската страна. „На премиера в прав текст е казано, че Златев ще бъде сменен", уточни партийният лидер. Вторият проблем е влизането на България в Шенгенското пространство. По думите на Янев пристанището в Бургас е окупирана руска територия в рамките на националния суверенитет на страната. Там държавата няма никаква власт и никой не може да засече какви количества и какъв петрол влиза. Освобождаването на огромно количество гориво от държавния резерв е третият проблем, заяви Янев и допълни, че това е грандиозна корупционна схема, дирижирана от властта. В Нефтохим Бургас има много тежки проблеми, свързани с екологията, категоричен бе лидерът на РЗС.

„Министър Караджова си затваря очите и нищо не говори за вредните емисии и наднормените показатели", допълни Янев. Това ще е следващия проблем, който ЕС ще задължи страната ни да реши. Според Яне Янев българската държава е взета на концесия от Лукойл и компанията има най-голямо мнозинство в българския парламент. Той прогнозира, че в началото на септември фирмата ще повиши цените на горивата.